Twintigerstwijfels

Keuzes maken, twijfelen en onzekerheden: vanaf je twintigste wordt je er steeds meer mee geconfronteerd. Verder studeren, in loondienst, een eigen onderneming of toch reizen? Ben ik wel echt gelukkig, past deze baan wel bij mij en is dit het nou echt? De drie onderstaande boeken zullen jou, en jouw twintigerstwijfels door deze lastige fase heen helpen.

Gezocht, een baan die mij me past

Gerard Sturman helpt jou antwoord te geven op de vraag der vragen: welke baan past bij mij? Plezier in je werk is een van de belangrijkste dingen die er is. Het werk moet aansluiten bij jouw karaktereigenschappen, wat je belangrijk vindt in het leven en wat je in het leven wil realiseren. Ook je sterke en minder sterke kanten moeten goed aansluiten bij een baan. Pas als dat allemaal duidelijk voor je is, kan de zoektocht naar jouw droombaan gestart worden. Met behulp van praktische vragen en een persoonlijk carrièreprofiel kom je achter je eigen vaardigheden, waarden, werkstijl, drijfveren, blokkades en verbeterpunten.

 

Twintigerstwijfels & Dertigersdilemma’s

Volgens psycholoog en loopbaancoach Nienke Wijnants lijkt het permanent spitsuur in het hoofd van twintigers. Ineens moeten er belangrijke keuzes worden gemaakt, waar je misschien nooit eerder over na hebt hoeven denken. Carrière maken, een Master afronden, voor jezelf beginnen, of toch nog even wachten? Uit huis gaan, samenwonen, trouwen, kinderen, of nog niet? Misschien zit je zelfs al op een punt in je leven dat je het goed voor elkaar hebt, maar knaagt er iets vanbinnen. Is dit het nu, waar doe ik het allemaal voor, past dit wel echt bij me en wat wil ik nou in het leven? Nienke Wijnants behandelt in het boek Twintigerstwijfels & Dertigersdilemma’s de keuzestress en sociale vergelijkingen die ineens in het leven van twintigers worden geroepen. Dankzij haar bruikbare tips kan jij na het lezen van dit boek bewustere keuzes maken, en weerstand bieden tegen sociale druk.

 

Ontdek wat je echt wilt

Ontdek wat je echt wilt van Brigitte van Tuijl is een stappenplan om erachter te komen waar jij gelukkig van wordt. Ben je op zoek naar meer plezier in je werk, of ben je juist nog zoekende naar een leuke baan? In 9 stappen ontdek je steeds meer wat jouw verwachtingen en doelen in het leven zijn. Door het maken van oefeningen breng je jouw wensen, dromen, talenten en drijfveren in kaart. Ontdek waar jij energie van krijgt, en met welke gedachtes jij nog struggled.