Een dag in het leven van…

Heb jij altijd al willen weten hoe de werkdag van een accountmanager, producer of marketeer eruit ziet? Om de week verschijnt er een artikel op Jobnet waarin verschillende beroepen worden uitgelicht. Vandaag trappen we af met Patrick (28). Hij is social media expert bij een groot evenementenbureau in Amsterdam. Hoe ziet zijn werkdag eruit, wat is het leukst aan zijn werk en wat is zijn carrière-tip?

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Geen ochtend gaat voorbij zonder een soya-latte. Of ik nou thuis of op kantoor werk, goede koffie is voor mij een absolute must! Na mijn koffie pak ik mijn telefoon en laptop, bekijk ik de statistieken van de laatste post en noteer ik deze in ons CRM systeem. Ik houd van iedere post de stats bij. Vaak volgt hierna een meeting (of zoom-call) met mijn directe collega’s, en wordt er flink gebrainstormd. Samen met het marketingteam bedenk ik te gekke acties voor op social media, zoals met bekende influencers. Mijn taak is om deze acties goed te begeleiden. Doelen worden opgesteld, en deze moeten uiteraard behaald worden. Voor iedere actie typ ik een uitgebreid bijbehorend plan, en met een GO van mijn leidinggevende gaan wij er direct mee aan de slag. Soms ben ik ook buiten de deur te vinden, om content te maken voor op onze platforms.”

 

Wat is het leukst aan jouw werk?

“Alles! Dit klinkt dom, maar ik meen het echt. Vanaf het moment dat Instagram in Nederland populair werd, had ik het al gedownload en wist ik precies hoe je de app moest gebruiken. Ik ben er echt mee opgegroeid. Social media is inmiddels een onmisbaar marketing instrument geworden. Je kan er zo ontzettend veel mee bereiken – mits je het op de juiste manier gebruikt. Achter Facebook en Instagram zitten goed doordachte verdienmodellen en marketingstrategieën die echt mind blowing zijn. Als een onderneming deze tools goed weet te benutten, is het van onschatbare waarde.”

 

Wat is het minst leuk aan jouw werk?

“Er zijn eigenlijk maar weinig dingen die ik niet leuk vind aan mijn werk. Als ik dan toch iets moet benoemen, dan denk ik dat het de meningen en oordelen van anderen zijn. Veel mensen hebben hun oordeel direct klaar als ik vertel wat mijn baan is. Ze vinden het oppervlakkig en niet uitdagend genoeg. Ik vind juist hun reactie oppervlakkig, omdat ze klaarblijkelijk geen idee hebben wat mijn werk daadwerkelijk inhoudt. Als ik tijdens een gesprek met iemand inhoudelijk op mijn werkzaamheden en de mogelijkheden van social media inga, zie ik direct dat de mening van de ander bijtrekt. Social media is namelijk véél meer dan mensen denken. Het is een verdienmodel, marketingstrategie en communicatiemiddel in 1. Erg gaaf om te zien dat het oordeel van iemand heel snel omgebogen kan worden.’’

 

Wat is jouw carrière-tip?

“Volg je hart en laat je door niemand vertellen dat iets niet leuk of uitdagend genoeg voor je is. Ik heb dit namelijk vaak genoeg moeten aanhoren, maar heb mij daar nooit iets van aangetrokken. Gelukkig maar, want ik heb nu een succesvolle baan bij een geweldig bedrijf.’’